Categorii
Fără categorie

Norvegia, campioana Europei. Pentru a șaptea oară! România, pe cinci

Gata, s-a încheiat și acest Campionat European feminin de handbal! Marea favorită, Norvegia, „bronzul” de astă-vară de la Rio, a câștigat pentru a șaptea oară titlul european. Pentru a doua oară consecutiv și pentru a șasea oară în ultimele șapte ediții!

cropped-sportsuport-logo-1462216791.png

„Băi, nene, eu am ținut cu toate adversarele Norvegiei. Pe bune, Norvegia asta prea a pus monopol pe această competiție, voiam să mai câștige și altă echipă”, îmi spune un prieten. Spre dezamăgirea lui, dar și a altora, Norvegia a arătat lumii (a câta oară?!) uriașul său potențial în materie de handbal. O echipă incredibilă, care, la această ediție găzduită de Suedia, a bifat opt victorii din tot atâtea partide!

norge

Printre „victimele” echipei lui Thorir Hergeirsson s-a numărat și naționala noastră. România a fost prima adversară a Norvegiei la acest european. Dacă nu s-ar fi împiedicat de Danemarca, fetele lui Ambrosio Martín s-ar fi bătut din nou cu Norvegia în marea finală. Sunt sigur de asta!

România a încheiat pe locul 5 în Suedia. E mult? E puțin? „Era loc de mai bine”, acesta e, cred, cel mai nimerit răspuns. La ce condiții au sportivii în România, naționala lui Ambrosio Martín e, din punctul meu de vedere, adevărata câștigătoare a acestui turneu final. E o minune că handbalul românesc încă mai produce jucătoare de top.

romania-2

Peste doi ani, în 2018 adică, se va disputa o nouă ediție a Campionatului European feminin de handbal. EURO 2018 va fi găzduit de Franța. Până atunci însă, peste exact un an, în decembrie 2017, va avea loc a 23-a ediție a Campionatului Mondial. Semifinalistele de la europeanul din Suedia s-au calificat direct la Mondialul din Germania. România, locul cinci, va fi nevoită să dispute o „dublă” de baraj. Adversară va fi Austria, un adversar, spun cei care se pricep la handbal, accesibil.
Sunt sigur că fetele noastre vor fi acolo anul viitor, în Germania, și ne vor livra agent termic din plin!

cropped-sportsuport-logo-1462216791.png

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.