Categorii
Fără categorie

Bravo, băieți!

De când nu am mai trăit o asemenea satisfacție la un meci al naționalei masculine de handbal a României?! Am și uitat! În ultimii ani, băieții nu ne-au oferit prea multe motive de bucurie.
Nu știu exact din ce cauză. Eterna tranziție, banii, de fapt lipsa lor, mentalitatea, numărul mare de jucători străini din campionatul intern, bisericuțele, ambițiile îndreptate înspre obiective falimentare. Cine știe? Poate din fiecare câte puțin. Dar parcă nici nu mai are rost să căutăm motivele care au dus la prăbușirea handbalului masculin românesc în ultimii ani. Am învățat să iertăm, să ne bucurăm de revenirea „fiului risipitor” de fiecare dată. Așa suntem noi, românii, iertăm, de cele mai multe ori uităm, preferăm să trăim momentul ca și cum ar fi ultimul!

cropped-sportsuport-logo-1462216791.png

Naționala masculină de handbal a României a făcut un meci mare la debutul în Grupa a 2-a de calificare la Campionatul European din Croația, de peste doi ani. Cu un antrenor nou, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, 48 de ani, campion al Europei cu Barcelona atât ca jucător, cât și ca antrenor, România a învins fără drept de apel naționala Belarusului chiar la ea acasă, în „Sport Palace Uruchye” din Minsk. A fost 26-23 (13-10) pentru ai noștri, la capătul unui meci dominat de tricolori cu o maturitate de care nu îi credeam în stare.

Bucuria băieților lui Xavier Pascual Fuertes de la finalul meciului de la Minsk a reprezentat imaginea fidelă a unei resuscitări așteptate de toată lumea handbalului românesc. Urmează peste doar câteva zile, duminică, la Cluj, un alt examen greu pentru actuala generație a naționalei masculine de handbal a României, duelul cu Polonia, semifinalistă în această vară la Jocurile Olimpice de vară de la Rio! Polonia a fost acolo, la Rio, marea perdantă a competiției, ratând calificarea în finală după un meci dramatic împotriva Danemarcei, care s-a impus după prelungiri, 29-28!

cropped-sportsuport-logo-1462216791.png

Băieți, și dacă pierdeți, nu e un capăt de țară. Important e să arătați aceeași ambiție cu care ați jucat la Minsk. Jucați în primul rând pentru voi. Jucați însă și pentru oamenii care v-au ținut pumnii la debutul în Grupa a 2-a de calificare și care, la final, pe fondul bucuriei voastre, au băut o bere de fericire. Sau, poate, un șpriț! De când nu le-ați mai oferit un astfel de motiv!

popescu

PS: Ei sunt băieții care au învins la Minsk: Popescu (foto – desemnat cel mai bun om al meciului de la Minsk!), Irimuş – portari; Cîntec, Mocanu, Ramba, Mihalcea, Ghionea, Sadoveac, Szasz, Negru, Csepreghi, Lazăr, Fenici, Pavel, Criciotoiu, Stamate. Antrenor: Xavier Pascual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.